Thursday, May 7, 2009

Regner det?

Det regner. :) 
Det regner! :/ Det regner. :) Regn, det passer dårlig stadig vekk, men er befriende herlig mange ganger. Det renser luft og sjel gir oss en ny jordklode, våtpakket og frisk. Den lager lyd på alt den treffer, sildrer, tikker og tripper, små dråpetær plipper over hele taket, dasker på vinduet, og danner dammer på telttakene. Lager FLOSJ når du dytter under og lager SPLÆSJ når du hopper i det. Lager SVOPP når det gjørmer seg og en irriterende dripp dripp DRIPP når takrenner tømmer seg i etterkant. 

Men vårregnet har en letthet over seg som gjør at man ikke blir så våt, ikke så kald og ikke så gretten. Den bare sildrer litt, liksom. Bare ligger i luften og er våt og bitteliten og ganske myk når man tenker etter. En og en er jo dråpene ingenting, et umerkelig lite himmelnys. Sammen kanskje litt mer, og noen ganger veldig mye mer, og verst sidelengs, men ikke tenk på det. 

Da det regnet her om dagen slo det meg at jeg ikke hadde hørt sildreregnelyden på rundt 6 måneder. Jepp. Hele vinteren hører man faktisk ikke regn! I hvert fall ikke på den riktige måten. 26 år er jeg, og først nå merket jeg meg at jeg hadde savnet regnet etter vinterhalvåret. Det er jo litt koselig. Det tvinger en til å være innendørs til en viss grad, tvinger en til å roe ned og sitte i en god stol, tvinger deg til å lage kakao og piske krem, kanskje løpe ut i regnet for å handle sjokolade til å dyppe i, bli litt våt, tvinger deg til å ta av våte klær og ta på myke, gode, sjavseklær som tvinger en til trekke teppe rundt seg, sette seg i godstol og mmmm-e av bare kos. 

Tenk på det neste gang det regner. 


Hei! ... der kom sola! :D 
 

7 comments:

 1. Min favoritt: himmelnys.
  Du a meg, det var en søt metafor :)

  I drm, ved torget, der man spiser is er det sol.
  FYI.

  ReplyDelete
 2. Jeg elsker regn...!! Og jeg elsker tegningene dine.... Your so good...:!! ;o)

  ReplyDelete
 3. Jeg også elsker regn! Nydelig å høre på. Minner meg om gamle Brunstad! Jeg elska når det regna så mye på teltene at vi måtte sitte oppe om natta for å tømme hvert. 10 min..:)

  Ps: jeg liker ikke regn når jeg skal gå ned til togstasjonen fra tårnet..Men, værgudene var med meg i dag. Det stoppa akkurat da jeg skulle gå og holdt seg hvertfall til jeg var på toget! Life is good!

  ReplyDelete
 4. Det vil si at i dag, siden det faktisk regnet i solskinnet når jeg gikk fra jobben, har jeg hatt helt ekstra god samvittighet for å dytte i meg nærmest en hel plate av verdens beste sjokolade, Karl Fazer (milk chocolate with peppermint crisps)! Mmmm... *sikle*

  Nydelig innlegg!
  Og takk for at du ville være velkomstkomitéen vår i går :) Det var så veldig koselig!

  ReplyDelete
 5. Regnet er min kjære, gamle, gode pal.

  ReplyDelete
 6. Hei mette...jeg setter stor pris på deg og mette:) gleder meg til å spille mer volleyball ja, alt for lenge siden...klem fra meg:)

  ReplyDelete
 7. ... eller man tar seg en rask gåtur i de herlige og friske grønnfargene mens den regnvåte luften vasker sjelen ren og fri fra alle støvete og trege vintertankene, man puster dyyyyypt inn og føler at kroppen begynner litt å sveve ... Det er VÅR!

  ;-) hilsen fra Kråkstad og en skog full av hvitveis

  ReplyDelete

I do love comments,
so thanks and thanks again (: