Sunday, April 26, 2009

Fotokursiose

Søndag våknet jeg som vanlig veldig tidlig. Jeg våkner alltid tidlig for tiden. Denne gangen fordi Emilian ringte meg for å slå av en prat. ;) Fire ganger i løpet av natten, faktisk. Koselig med pludder i øret. 

Anyway. Søndagen var satt av til fotokurs og jeg gledet meg. :) Har nemlig en tendens til å glemme alt som er viktig med å fotografere mellom hver gang jeg litt lærer meg det sånn halvveis, og var derfor sugen på å få lært meg dette skikkelig. Og det føler jeg jammen meg at jeg gjorde idag. :) Mr. Baardsen gjorde en veldig god jobb, forklarte godt og gikk grundig igjennom, selvom det nok for en del gikk litt over hodet. Skjønner godt det da jeg jo har jobbet med foto før, har gått igjennom ting og prøvd å sette meg inn i det utallige ganger, og nå til slutt fikk feste ved det (inntil videre...). Da er det nok litt verre for de som hørte om RAW og WB og M og Tv og Av for første gang. 
Puh! Føler med dere - dere er flinke! 

Men! Viktig å presisere at det å ta bilder ikke bare handler om teknikk og teori - langt, langt derifra! Det har med øyet som ser, med evnen til å fange øyeblikk - samme om de er aldri så uskarpe eller gulskjærete eller hva det måtte være. Om flesteparten liker bilder så er vel det nok? :) Det handler i hvert fall om å ville, tørre og gidde å ta bilder - og å dele det med andre. 

Her er en gjeng engasjerte fotokursdeltakere. I full ferd med å ta bilder av andre engasjerte eller uengasjerte. 

7 comments:

 1. Det er helt genialt at dere har fotokurs!

  ReplyDelete
 2. Nais, Mette! Du er flink! Jeg fikk ikke til noe som helst, og selv om jeg har tatt en del bilder, så var det mye som gikk meg over hodet også. Men en ting er sikkert -det var moro, og jeg har så visst tenkt å fortsette å ta bilder selv om jeg ikke kan teknikken 100 %!

  Koselig å sitte ved siden av deg en hel dag var det også :)

  Klem fra meg!

  ReplyDelete
 3. Skjønner at Caro ser behovet ja... ;-) Likte godt det du skrev etter Men! Det syntes jeg og er viktigst også blir det vi kan utover det en bonus. Du er så raw asså! Ha en god dag, Mette the Muffin! Se svar på kommentaren din på Sundalie...

  ReplyDelete
 4. SV: Ja du må prøve å lese dem. Er ekstremt sære bøker men har enkelte scener som jeg ler meg skakk av... haha.

  ReplyDelete
 5. Ja, gikk litt over hodet på meg følte jeg..Men men.. alltids NOE jeg fikk med meg i løpet av de timene.. (håper jeg)

  ReplyDelete
 6. Hør, hør! De som går rundt og sier at det er teknikken og teorien som er det viktigste rundt et fotografi, tar feil! Det er så digg med flinke folk som ikke tar fotoutdanning nettopp fordi de er så flinke, teknisk kompetente eller ikke! For det spiller (nesten) ingen trille.. Fin blogg, Mette!

  ReplyDelete
 7. Marit, jo! Så koselig. :) Helt enig med deg - man trenger et øye som ser også, og man kan ta helt nydelige bilder som ikke er teknisk riktige osv. Spørs jo bare hvordan smak man har. :) Og noen bilder er toppklasse for noen, og bånnadritt for andre. ;P

  visste ikke at litjmyabloggen levde igjen! :)

  ReplyDelete

I do love comments,
so thanks and thanks again (: