Monday, April 20, 2009

Å kjøpe seg mat

Ettersom jeg er salig og singel hender det at jeg på vei hjem fra jobb har annet å gjøre enn å dra rett hjem, og da passer det bedre å kjøpe med seg middagen enn å gå sulten. Det skjedde her om dagen og jeg satt i de siste svingene mellom Lier og Drammen og lurte på hvor jeg skulle legge fra meg menyen å gjøre bestillingen. Jeg har hatt en tendens til å gå for kinamat, mye fordi dette er favoritten, enkelt, greit, raskt og alltid levert med et smil og en fortune cookie (yay!). Men på togturen tenkte jeg på lommeboken, B-lotteriet, DS og DK og DKM og BCC og alle andre forkortelser jeg kan, og kom frem til at Kinamaten koster 99,- og at en burger av no slag sikkert er billigere. Jeg ønsket å spare en tjuings, så da jeg går av toget peiler (jada, her skifter vi til presens) jeg meg opp langs St. Halvard-bygget isteden, Baker Hansen frister med kaker og 94-kroners sandwicher (lite ikke jeg ikke skal satse på den a), Jafs frister med Mandagsburger til 29,-, men det er torsdag. Delight frister med ... vent! Delight frister med take-away-tilbud på nan-wrap til 59,-. Jeg liker nan, jeg skal take awaye maten og jeg vil prøve noe nytt. Inn går jeg, avlegger min bestilling og sier ja-takk til glitre fordi jeg lar meg lure av mersalgstriks. 

Så. 
"Det bli nittini" sier mannen, trykker på bankterminal-knappen og løper på bakrommet mens jeg sier "hhhhhja". 99,-, tenker jeg. Hadde jeg ikke vurdert det tallet tidligere i dag? Like fullt trekker jeg kortet, betaler, smiler, venter, nikker til speilbildet mitt i metallplatene bak disken, øver på setningen jeg skal si; "trokke det var helt riktig med nittini enkli...", får maten min og ... går ut. Hvorfor sa jeg ikke noe? 59 + 25 er ikke 99? Det er faktiks 84. Det betyr at han ikke bare tok full pris på tejkavejen min, han tok også pant gange frippel! Flaks for ham at indie-nan-wrappen var god, at glitren var fersk og at turen min til FH var lang nok til at jeg allerede var et godt stykke unna. 


Er det forresten bare jeg som får dotter i øra av å tygge mat med ørepropper i? 

12 comments:

 1. Hehe... Nice mette... Men tanken var god.. ;O) TUSEN takk for i går. Du er bare skjønn..:O)

  ReplyDelete
 2. Anonymous1:49 PM

  Ja, jeg tror faktisk det Mette - at det bare er du som får vondt i øra av å "tygge mat med ørepropper i..." Det hørtes ikke spesielt godt ut, og tviler på at så mange andre har kommet på tanken å prøve det ut...
  Kan'ke være særlig sunt det her, Mettemor?
  Vil anbefale den til 99,- videre istedenfor jeg:)

  ReplyDelete
 3. Haha, huff da... Har du sjekket www.spisdegslank.no. Der kan man få sunn mat hjem på døra... Som man blir mett av haha. Om det kunne være interessant.

  Ellers har vel kanskje kjøttdiskene på butikkene mye godt?

  ReplyDelete
 4. Var faktisk innom samme sted i dag, da jeg på vei til jobb fant ut at jeg kun hadde spist frokost.

  Bestilte Indisk Nan med kylling, og som du skriver SKULLE den kostet 59,-. Idet jeg drar opp en 100-lapp slår kassemannen inn 69,- uten å si noe. "Eeehh, den koster vel 59,-?" spør jeg. Han later som han ikke hører. "Det står på skiltet at den koster 59,-". "Hæ, 59? Ja, 59 ja" svarer han og gir meg 41 kr. tilbake.

  HAN PRØVDE Å LURE MEG!
  Hadde jeg ikke sagt noe hadde jeg sikkert betalt 59,-. Dumme stedet.

  ReplyDelete
 5. Edit: Hadde jeg ikke sagt noe hadde jeg sikkert betalt 69,-

  ReplyDelete
 6. Hehe :) Stakkar Mette! Men morsom er du :)

  ReplyDelete
 7. Stakkars søstrene Johnsen.... hehe:O

  ReplyDelete
 8. Siriøsli. Dålie Dilait assa!

  Hvis de behandler alle kundene sine sånn, så tror jeg ikke mange av de kommer igjen.

  Kanskje det er derfor de prøver å snike til seg en tier eller mer av alle kunder som faktisk kommer innom. Hm!

  ReplyDelete
 9. SV: Bare hyggelig! Takk for at jeg fikk intervjue deg!

  ReplyDelete
 10. Jeg vil også spise ute :-( Brukte litt for mange penger på andre ting, hehe.
  Men nå er det bare 8 dager igjen til neste lønning! Nei, kanskje 7 hvis jeg er heldig...

  Det var morsomt å lese teksten din! Det må ha vært en skikkelig svindler, han mannen der.
  Jeg liker å besøke din blogg ;-)

  ReplyDelete
 11. Koselig å se deg, Judith! ;) Du må komme innom oftere. Spanderer forresten gjerne mat på deg i Ski en dag! (seriøst).

  Forresten folkens - hilde og jeg var innom Delight igjen igår, og tror dere ikke hilde fikk beskjed om å betale 99,- for nanwrap og glitre? joda. Men hilde er strong enough og hun bare "ehm, hvor mye koster brusen?" (på skiltet bak står det med store bokstaver 25,-). Treti, sier mannen på veldig dårlig indisk. Tretti?!, roper hilde og sier at da skal hun ikke ha den. Det var dyrt. (det var det). Så sier han "ok 69,-" og hun sier at det står 59,- på skiltet utenfor. "står det det?" spør han. Jada, sier vi kor. "nai, bare til klåkka tre" sier han. Jeg går ut, sjekker skiltet og roper høyt at det ikke står no klokkeslett. Ok, sier han. Du må betale 69,- her på banken, så får du ti kroner tilbake av meg". Eh.

  PROFF INDER.

  ReplyDelete
 12. Ja, ut å spise i Ski! :-) Men jeg spanderer på deg! (Seriøst).

  ReplyDelete

I do love comments,
so thanks and thanks again (: